Eric de Muylder begon ongeveer een jaar geleden aan de bouw van zijn Gambakwekerij langs de Heirbaan in Ternat. Hij is hiermee de enige “Gambaboer” in België.
De ruimte is opgesplitst in verschillende kweekgedeeltes. De gambalarven worden overgevlogen vanuit Florida als ze 3,5 weken oud zijn. Na vier weken in de “Nursery” zijn ze groot genoeg om over te gaan naar de grotere kweekbakken.
Eric werkt met een zeer duurzame opkweekmethode waarbij geen druppel water verloren geraakt. De waterwaarden worden dag en nacht gemonitord en het voedersysteem is hoogtechnologisch. De gamba’s leven in water van ongeveer 27 graden, en vanwege de geïsoleerde Euromac2 kweekbakken is het energieverbruik tot een minimum beperkt.
Vanaf september kan je deze ‘natuurlijke’ lekkernijen elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 op de kwekerij zelf aankopen.
Maar pas op … eens je van deze gamba’s geproefd heb, wil je geen andere meer.
Fotogalerij
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, aankondigingen promoties, beurzen & events en nieuwe referenties.