Ervaringen

Een klant aan het woord

De grond is aangekocht. Nu op zoek gaan hoe we willen bouwen. Na verschillende bouwbeurzen te hebben afgeschuimd, kwamen we terecht in Hasselt, Bouwinnovatie. Ons oog viel op een stand waar ze huizen zouden bouwen met legoblokken. ‘Hoe kan zoiets??’, dachten we. Het leek ons te gek voor woorden. Maar uit nieuwsgierigheid gingen we toch eens luisteren wat ze te zeggen hadden. Na de uitleg waren we helemaal verkocht voor het doe-het-zelfsysteem.

Na 2 jaar plannen konden we beginnen aan ons legohuis. Eindelijk! Droogzuiging laten zetten, kelder laten uitgraven, bekisting maken… Een heel karwei, maar we zijn er met volle moed aan begonnen.

De moed zonk ons al snel in de schoenen; hopen zand die, door de vele regen, tussen de netten schoof en overal modder veroorzaakte … Met truweel en emmer in onze handen gingen we aan de slag. Alles werd voorzichtig proper gemaakt. Een (minder leuk) werkje waar we zeker 3 weken mee bezig zijn geweest. Amai!! Daarna stonden de weergoden wel aan onze kant. De eerste ‘droge’ dag die we hadden, bestelden we onmiddellijk beton.

De blokken konden geleverd worden. Wat waren we blij dat we konden bouwen! ‘Dit zal een fluitje van een cent zijn’, dachten we. Niet wetende dat die ijzers uit beton soms wel erg onder de voeten konden zitten!

Zo fier als een gieter waren we toen de kelder bijna af was. Op naar de volgende stap: de dallen leggen. Maar dat was opnieuw buiten de weergoden gerekend. Dit keer hadden we niet genoeg aan een truweel en een emmer. We konden zelfs een schop gebruiken om ons mama uit te graven uit de modder.

We lieten ons niet doen en gingen door. Het bouwen waren we ondertussen gewoon. Nu we met het gelijkvloers konden beginnen, was er wel opperste concentratie nodig. Verluchtingsbuizen (langer dan mezelf) , wachtbuizen voor elektriciteitskabels, waterleidingen… Maar goed dat het allemaal heel duidelijk op plan stond, wat waar gestoken moest worden!

Eindelijk kwam de dag dat we alles konden dichtgooien met zand. We konden wel een gat in de lucht springen van blijdschap!! Truweel, emmer en schop… het kon nu allemaal wel even opgeborgen worden.

Het gelijkvloers begon vorm te krijgen en overal staken buizen en kabels in de lucht. Voor vele voorbijrijdende fietsers en auto’s was dit zo’n raar zicht, dat ze uit nieuwsgierigheid stopten om ons legohuis te bezichtigen.

Puzzelen, zagen, plannen volgen … Het zat ons ondertussen al helemaal in de vingers en we gingen goed vooruit . Zo goed zelfs, dat familie en vrienden al uitkeken naar de housewarmingparty.

De ruwbouw was af. Nu nog wachten op de ramen en het dak.

Voila! Toch heel wat beter dan die gekleurde doeken, hé?!

Klaar om buiten te bepleisteren: alles afplakken, stellingen zetten…

Het eindresultaat mag er zeker zijn! Wij zijn tevreden!!!


Deel deze pagina